Billigste lån på 175.000 kr.

Hvordan forbereder du deg best mulig når du skal låne 175.000 kr. til en ny bil, oppussing av leiligheten eller noe helt annet? Det gjør du ved å undersøke og sammenligne de forskjellige muligheter som finnes på markedet i dag. Les med her for å bli klokere på hvordan.

Finn et godt forbrukslån på 175.000 kr.

Et forbrukslån kan være en smart løsning for deg som vil låne 175.000 kr. uten å stille sikkerhet i fast eiendom, og som samtidig vil ha fleksibiliteten til å bruke pengene på det du ønsker og har behov for. Sammenlign selskapene og søk helt uforpliktende her:

Det er dog også en løsning som kan være dyrere enn andre lånetyper, og derfor er det viktig at du bruker tid på å sette deg inn i markedet og de kostnader som finnes. Det gjør det nemlig mulig for deg å finne det beste – som ofte betyr det billigste – forbrukslånet på 175.000 kr.

Kostnader ved lån på 175.000 kroner

Det finnes forskjellige vilkår og priser som du må være oppmerksom på når du skal ta opp et forbrukslån. Her får du noen av de viktigste:

  • Nominell rente: dette er den egentlige renten som er på lånet. Det er en prosentdel av det samlede beløpet, og angir renten per år. Låner du f.eks. 175.000 kr. med 10% nominell rente, da betaler du ca. 17.500 i rente det første året.
  • Etableringsgebyr: som navnet sier er dette et beløp som du betaler ved oppstart på lånet. Det ligger vanligvis mellom 500-1500 kr., men det kan variere veldig avhengig av banken og lånebeløpet.
  • Termingebyr: gebyret her legges på hver gang det er en termin, og det betyr vanligvis én gang hver måned. Det ligger ofte rundt 50 kr., og dekker over långivers kostnader til fakturering osv.

I tillegg kan det være andre gebyrer, men disse er de vanligste. Det kan være vanskelig å sammenligne forbrukslån med forskjellig nedbetalingstid, gebyrer og renter for å finne det beste. Derfor kan du oppsummere kostnadene i den effektive renten, som angir lånets rente pluss alle gebyrer. Det gir et mye bedre bilde av de samlede kostnader på lånet.

Krav for å søke om lån på 175.000 kroner

Du må selvfølgelig oppfylle noen krav for å kunne ta opp et forbrukslån på 175.000 kr. Det er bankens sikkerhet for at du faktisk betaler tilbake pengene igjen. Disse kan variere fra bank til bank, men er ofte som følger:

  1. Du må være fylt 18 år
  2. Du må være folkeregistrert i Norge og ha norsk bankkonto
  3. Du må kunne dokumentere en fast inntekt (av en viss størrelse)
  4. Du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Vær oppmerksom på at aldersgrensen dog ofte er høyere hos de fleste banker, der den gjerne ligger på minst 20 eller 21 år.

Sammenlign muligheter, før du velger

Med de mange muligheter som finnes på markedet i dag, er konkurransen stor på både rente og gebyrer. Derfor kan du spare mye penger på å sammenligne flere selskaper.

Du kan ikke gå ut fra at det riktige valget for deg er det riktige for andre. Det avhenger nemlig fullstendig av din individuelle økonomi og din såkalte kredittvurdering, samtidig med at din alder, nedbetalingstid og lånebeløp spiller en rolle.

Derfor må du sende inn en uforpliktende søknad til et par forskjellige banker for å få et personlig tilbud på forbrukslån på 175.000 kr. Her kan du da sammenligne den effektive renten, som gjør det mulig for deg å finne det beste og billigste lånet.