Forbrukslån til førerkort

Forbrukslån til førerkort

De fleste ungdommer vil gjerne ha et førerkort så fort som mulig. Førerkortet tar du i flere trinn, og du kan faktisk begynne allerede, når du er 15 år.

Men det er ikke helt billig å ta lappen, og spesielt ikke, når du er ungdom.

Er du 18 år eller eldre, da har du muligheten til å ta opp et forbrukslån til førerkort, sånn at du kan komme i gang med å kjøre bil.

 

Søk om lån til førerkort online

Fordelen med forbrukslån på nett er, at du kan bruke pengene presis, som du vil. Derfor kan du selvfølgelig også bruke det som et lån til førerkort. Markedet er veldig stort, og det kan være vanskelig å få bra overblikk. Derfor har vi forsøkt å hjelpe deg til å finne den beste og billigste løsning for deg.

Vi har laget en oversikt over selskaper, som tilbyr forbrukslån til førerkort og andre formål. På den måten kan du raskt og enkelt se dine muligheter online. Bruk oversikten under til å finne et par selskaper, som passer til dine ønsker og behov.

Velg ønsket lånebeløp i menyen eller til høyre for å søke.

Det er viktig, at du alltid søker hos flere selskaper, slik at du kan sammenligne dine tilbud og velge det billigste. Det er alltid gratis og uforpliktende å sende inn en søknad, så det er bare om å søke hos så mange som mulig.

Hva koster et førerkort til vanlig bil?

Du kan ta forskjellige typer førerkort avhengig av dine ønsker og behov. Det mest populære er et førerkort til vanlig personbil, som også heter type B. Her må du ta et trafikalt grunnkurs, kjøretimer og øvelseskjøre. Her lærer du masse teori om, hva det innebærer å være fører. Du får en grunnleggende forståelse for trafikken, førstehjelp og mye mer. Etterfølgende får du selvfølgelig masse praktisk erfaring i trafikken, slik at du kan bli en bra og sikker fører.

Det er masse utgifter involvert, når du skal ta førerkort til personbil. Teoriprøven til vanlig personbil koster 580 kr, mens oppkjøringen koster 1010 kr. I tillegg må du ha foto på førerkortet, som koster rundt 70 kr å få. Dertil skal selve lappen utstedes, og her ligger prisen på 270 kr.

Derfor kommer den totale prisen for alle disse gebyrer til å være på 1930 kr. Men dette er selvfølgelig bare prisen for selve prøven. Skal du leie bil av trafikkskolen, da kommer denne prisen i tillegg. Den største utgiften er dog selve kjøretimene, som utgjør ca. 60% av de samlede utgifter. Én kjøretime varer 45 minutter og koster rundt 450-600 kr. normalt. Som regel bruker man 15.000-20.000 kr på disse kjøretimer gjennom hele forløpet.

I gjennomsnitt koster det 30.000 kr å ta førerkort type B. Prisen avhenger selvfølgelig av bilen, trafikkskolen, antall kjøretimer osv. For de fleste ungdommer er 30.000 kr en veldig stor utgift, og derfor kan det være nødvendig med et forbrukslån til førerkort.

5 råd før du tar lappen

  1. Finn ut, om du egentlig trenger et førerkort. Bruker du sjelden bilen, da er det kanskje unødvendig. Bor du derimot langt unna jobb eller studie, og bruker du mye penger og tid på offentlig transport, da er førerkortet en bra investering.
  2. Undersøk, hvilken type du skal ha. Motorsykkel, vanlig personbil, personbil med tilhenger eller lastebil? Det finnes mange forskjellige muligheter.
  3. Har du bil? Et førerkort er selvfølgelig ikke så brukbart uten en bil. Så har du ikke bil selv eller en bil, du kan låne, da bør du vurdere, om du også skal investere i å kjøpe deg bil.
  4. Undersøk de forskjellige trafikkskoler. Du bør både sjekke prisen og lese vurderinger. For selvom prisen er en viktig faktor, så bør du også velge en trafikkskole av høy kvalitet.
  5. Sammenlign forskjellige selskaper og finn ditt billigste forbrukslån til førerkort.